Bild
Nästa artikel
Projekt Venturo

Projekt Venturo

Blogg

Riksettan har tidigare berättat om Ola Rennstams spännande reoveringsprojekt av ett Venturohus. Nu när snön snart försvunnit har arbetet tagit fart igen. Här är Olas första rapport.

"Högtryckssprutan har gått varm den senaste tiden. Grönsvart mossa, inkilade löv och sot från Helsingfors förorter har åkt all världens väg. Men beläggningen från de senaste 40 åren av obefintligt underhåll stretade emot ordentligt, nästan som om den blivit en del av fasaden. Att påstå att huset är skinande blank är att säga för mycket, plasten är fortfarande nikotingul och matt, men det var en skön känsla att se smutsen rinna av och fasaden komma fram i dagern. Ironiskt nog har mossbeläggningen fungerat som en skyddande hand, det var nämligen därunder som plasten visade sig vara mest intakt. Att huset fått en välbehövlig tvagning och att vintern släppt sitt grepp om Stockholm innebär att "Operation Plast" kan inledas på allvar. En båtfirma kommer att utföra de komplicerade bitarna som att täta de partier där det retligt nog läcker in vatten. Ny gelcoat visade sig gå lös på flera hundra tusen, istället kommer den solblekta fasaden att poleras och förhoppningsvis åter bli gräddvit och blank".

I nästa nummer av Riksettan (ute den 18 april) berättar Ola Rennstam hela historien om sitt plasthus-projekt. 

Taggar: Blogg, Hem, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.