Bild
Nästa artikel
Foto: David Thornell
Foto: David Thornell

Njut av Riksettan!

Tidningen

Doktor Riksettan ordinerar minst en timmes läsning av nya numret så att ni ska glömma att det redan är höst och att den första snön är på väg. Alla som drömmer om en bilresa i USA kan se fram emot Johan Tells och David Thornells härliga skildring av Lincoln Highway. Och det finns mycket mer läsning i nya Riksettan!


VI K-MÄRKER 25-MILJÖER - Riksettan  slår vakt om de mackar, motell och gamla riksvägar som fortfarande finns kvar. Nu vill vi K-märka 25 av dem, bland andra Kungens kurva, motell Vida Vättern och Jävre turiststation.

STEN MOT VÄGGEN - Sten Berglind, en av våra favoritjournalister har kommit med en ny bok om tonårsrevolten på 1950-talet. Vi publicerar ett utdrag och intervjuar författaren. Elvis är förstås nummer ett för Sten men Springsteen och Jill Johnson är två som får godkänt.

MED SLUSSEN I SÖKAREN - Slussenkarusellen i Stockholm sjunger på sista versen och Riksettan har låtit fotografen Håkan Flank skildra platsen. Vi blev chockade av Håkans bilder - nu undrar vi vad ni tycker?

SVERIGES ÄLDSTA MACK  - den ligger i Stockholm och har bytt utseende några gånger. Vi har både gamla och nya bilder.

DANSK VÄGSPANING - det kan vara svårt att hitta den danska biulismens guldålder men reportern Niklas Ingmarsson gjorde ett försök och kom bland annat hem med en berättelse om en snygg mack i Tiköb som spelar huvudrollen i en dansk filmklassiker.
 
Taggar: Tidningen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.